Zaloguj się

Zakwas na żur i barszcz to podstawa pysznych zup. Przygotowuję je od wielu lat, a receptura znana jest mi z rodzinnego domu,  w którym gotowało się na najlepszych składnikach, głównie z własnego gospodarstwa. Mąka na której pracuję pochodzi od zaprzyjaźnionego Młyna Dąbrowica, jest prosto z mielenia- świeża, bez wybielaczy, antyzbrylaczy i innych dodatków. Mąka pszenna i żytnia z żarna 3000, które już trudno znaleźć, zaś jej smak przywraca wspomnienia z dzieciństwa. Do kiszenia zakwasu używam polskiej soli z Kłodawy, czosnku Harnaś, ziela angielskiego i liści laurowych, w niektórych seriach pojawia się również majeranek. Każdy słoik powstaje oddzielnie- nie jest masowo rozlewany z beczek, co stanowi o jego wyjątkowości.

Przepis jak ugotować żur czy barszcz znajdą Państwo na mojej stronie FB- zapraszam serdecznie do korzystania!

Dodatkowe informacje

Cennik

  • zakwas na żur, barszcz

    0,9 l

    10,00 zł

Lokalizacja

Dodaj recenzje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Jakość produktu
Obsługa klienta
Dostawa

Napisz do sprzedawcy

    Preferowana metoda kontaktu

    Podaj wynik działania 2+2=?

    Dodane przez Izabela Rasała

    Klinika Sloika

    Tworzymy miejsce dla ludzi zakochanych we wsi- to, co nasze, zebrane z naszych jenkowickich pól, sadów, ogrodów, plantacji. Współpracujemy z tymi, którzy stawiają na jakość, nie ilość. Nasze hasło przewodnie- jesteś tym, co jesz- siebie nie oszukasz. Kultywujemy starą polską tradycję w kiszeniu warzyw i owoców, tu znajdziesz przetwory wg naszych receptur.
    Zapraszamy Wszystkich, którym temat dobrego odżywiania jest miły sercu!