Niedaleko Doliny Warty (Konin) prowadzimy swoje średnie gospodarstwo rolne. Mąż, Waldemar, zajmuje się hodowlą gęsi białej kołudzkiej i kaczką Pekin. Ja, Anna, rozwinęłam dodatkowa gałąź twórczą i dochodowa, którą jest przetwórstwo. Efektem naszej wspólnej pracy jest pasztet w czterech wariantach smakowych.
Pasztet gęsi, gęsi z żurawiną oraz pasztet kaczy i kaczy ze śliwką. Poza tym, są u nas do nabycia: czysty smalec gęsi, gęsi łój leczniczy (na bolące stawy i oskrzela przy suchym kaszlu, na spłycenie zmarszczek), smalczyk gęsi ze skwarkami i ziołami.
Kilka razy w roku ubijamy gęsi i sprzedajemy sezonowo: tuszki, półtuszki, porcje mięsne lub porcje rosołowe oraz krew na czerninę.
Zachęcamy do kupna gęsich rarytasów, które zachwycą zarówno dużego, jak i małego:)
Dodaj komentarz