Witam się z Państwem.
Ja chleb niżej na zdjęciu.
Warszawianin – wrocławski.
Jestem wypiekany przez warszawianina od urodzenia i pokoleń i na zakwasie z historią.
( przywieziony z warszawskiej piekarni, który został wzięty kilka lat temu, a jest z legendą, bo uciekajacy przed bombardowaniem właściciele zabrali go trochę i do dnia dzisiejszego dokarmiany, daje niesamowite wypieki )
– Ja z niego powstaję ręcznie robiony przez 24 godziny
Rękami Glorii został wycięty napis szablon, aby później tak dumnie prezentował się na mojej chrupiącej skórce.
— POLECAMY SIĘ
Zapraszam do składania zamówień na wtorkowe i piątkowe wypieki – odbiór Wrocław lub wysyłka tego samego dnia i na drugi dzień rano jest w paczkomacie lub kurierem ( kilkanaście już tak dotarło – na www.facebook.com/mrgril można wyczytać.
– Chleb typu litewskiego 3 fazowy – słód żytni, miód gtyczany, mąka żytnia 2000 i 1400 z melasą buraczaną i kminkiem. 22zł za kg
To chleb, który jest wytrawno, kwaśno, kminkowo, słodkawy – trochę jak pumpernikiel.
Miałem go ze sobą przez pierwsze 2 tygodnie 228 dni wyprawy rowerowej #100dniRowerem ( TV Echo24 robiło o mojej wyprawie reportaż) Nie pleśnieje, tylko schnie i można go odświeżyć w piekarniku. Im dłuższa praca zakwasu w procesie wyrostu, tym produkt końcowy ma więcej probiotyków i wartości odżywczych.
Litewski z rodzynkami i morelami – 24 zł
Litewski z orzechami włoskimi i słonecznikiem – 25 zł
– Żytni 2000 dwufazowy ( — Dwufazowa metoda wymaga od piekarza znacznego nakładu pracy, jednak gwarantuje wyższą wartość odżywczą ) prażonym mielonym słonecznikiem ( nabiera orzechowego smaku i suszonymi pomidorami. ( Mogę robić różne smaki – amarantus, otręby, złoty len – choć lepiej go pić niż podgrzewać )
Chleby są z minimalną ilością soli ( stosuje zioła i sproszkowane suszone warzywa)
Chleby w formach ponad 1kg od 1,2 do 1,6 kg ( 3 bochenki piekarniczego) Wciąż udoskonalam.
Taki chleb, to 2 kromki i czuje się sytość.
Syty, zdrowy, bo na pełnoziarnistej mące, bez użycia pszennej.
To chleby z dużą bombą probiotyków z zakwasu.
Wypiekam chleby nabieżąco.
Również – hummus na prażonym słoneczniku.
Pasty warzywne z pieczonych warzyw oraz strączkowe smalce, smarowidła.
Odbiór osobisty Wrocław Ołbin koło Parku Edyty Stein Barlickiego 17 lub wysyłka.
W tym momencie najlepszą opcją jest zamówienie przez przesyłki OLX – koszt 8.99 zł w kilkanaście godzin Inpostem do paczkomatu.
Dodaj komentarz